Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 Lei

Categorii

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Kisir

21 mar. 2017 15:17:14

Kisir-ul este unul dintre felurile de mancare cele mai traditionale din bucataria turceasca. Este pregatit pentru cele mai importante evenimente din viata turcilor: nunti, logodne, s.a., precum si la simple mese cu invitati sau in familie.

In acest moment intreaga mea familie a preluat aceasta reteta, dupa ce au gustat-o la diverse evenimente si sper sa o faceti si dvs.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri de post By HobbyChef

Reteta de taietei crocanti cu varza chinezeasca o am de la o prietena canadianca si eu banuiesc ca este de inspiratie asiatica.Taieteii acestia crocanti cu varza chinezeasca sunt o mancare rapida, de post, dar pot fi si un aperitiv interesant. Dupa ce-i faceti o data, va asigur ca veti deveni dependenti.

Citeste mai mult...

Etichete:

De această dată vreau să vă prezint un preparat relativ simplu, un muşchiuleţ de porc împletit, împănat cu bacon şi aromat diferit cu mirodenii care se combină într-un gust deosebit. Muşchiuleţul pregătit astfel va excela în frăgezime, iar papilelele noastre gustative vor fi pe deplin satisfăcute de plinătatea şi savoarea aromelor revărsate. Trebuie încercată neapărat această reţetă. Vă puteţi da frâu liber imaginaţiei, gusturilor şi preferinţelor voastre în materie de mirodenii, testând şi încercând variantele preferate şi...cu siguranţă nu veţi regreta.

Citeste mai mult...

Etichete:

Simpla de realizat dar cu un mare impact cromatic si echilibru pentru palat.
Am ales sa va scriu cateva parole despre grapefruit, care este cel mai mare fruct din familia citricelor. Are un gust caracteristic acrisor-amarui si este un fruct foarte pretios pentru sanatatea noastra pentru ca inafara bogatiei sale in vitamina A si C care intaresc mecanismul natural de aparare al organismului, ajuta la cicatrizarea tesuturilor si detine proprietati tonico-digestive.

Coaja si pulpa fructului sunt bogate in pectine, fibre si flavonoide iar sucul amar, are o actiune digestiva. Fibrele si pectinele isi asuma rolul de stimulatori incetinind asimilarea alimentelor.
De origine din Polinezia si Malaezia, grapefruit-ul este cultivat astazi pe o scara larga de regiuni temperate si calde ale lumii, America de Nord si Israel ramanand cei mai mari producatori.

In gastronomie se preteaza foarte bine in asocieri cu alte alimente, in mod special cu peste, fructe de mare si legume in prepararea unor salate si aperitive delicioase.
Reteta pe care v-o propun astazi este simpla de realizat, intr-un timp scurt si sunt sigura ca va va fi utila drept inspiratie pentru noi si delicioase creatii culinare!

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Salate cu peste By HobbyChef

Midii cu sos de rosii

9 mar. 2017 15:20:48

Midiile cu sos de rosii si usturoi, cunoscute ca midii a la provencale, sunt unul din felurile clasice de midii.Ele trebuie sa contina neaparat rosii, usturoi, vin si macar doua din ierburile aromatice de Provence: in principal patrunjel si busuioc, dar pot sa fie si cimbru, rozmarin, oregano.Mai este un aspect, putin cunoscut, acela ca fructele de mare sunt alimente de post.

Citeste mai mult...

Etichete:

Este un desert simplu cu un aspect apetisant, gust minunat şi arome ameţitoare de mere, scorţişoară şi caramel. Cu puţine ingrediente, multă simplitate şi bun gust, tarta aceasta cu mere poate fi alegerea perfectă pentru oricare zi de post.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Prajituri Mancaruri de post By HobbyChef

Paste Bologneze

7 mar. 2017 14:22:54

Paste Bologneze sunt un fel de mancare pe cat de simplu pe atat de gustos.Tot secretul lor sta in sos : ragu alla bolognese, care are niste ingrediente de baza (care nu pot lipsi dintr-un ragu adevarat, de exemplu pancetta si laptele), dar se gateste in timp indelungat. 6 ore este timpul optim de gatire al sosului.Cat priveste pastele, se pot folosi penne, tagliatelle, lasagna, gnocchi, etc. Utilizarea spaghetelor cu sos bolognez este inventia americanilor. Bolognezii nu folosesc niciodata spaghetele in combinatie cu acest sos. In reteta de fata am dat timpul de gatire de 3 ore, dar va asigur ca daca il fierbeti 6 ore, veti observa diferenta.La sfarsitul retetei gasiti cateva sfaturi in plus.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Paste Paste Bologneze By HobbyChef

Ca sa putem ajunge la reteta de astazi, mai intai va voi spune cateva parole despre acest fruct minunat, numit Casimiroa Edulis sau Zapote Blanco. Copacul pe care creste acest fruct este un copac tropical, in permanenta verde, care apartine familiei Rutaceae. Originar din Mexic unde este cunoscut sub numele de Zapote Blanco si din America Centrala, este cultivat in tarile cu clima subtropicala datorita fructelor care sunt comestibile si cu un gust care variaza in functie de cultura. Are un gust categoric exotic, usor apropiat fructelor de papaya sau mango dar cu totul si cu totul unic.

Numele fructului este dedicat cardinalului Casimiro Gomez de Ortega, care a trait intre anii 1740-1818, botanist spaniol si directorul Gradinii Botanice din Madrid. Copacul este inalt de circa 8 metri, insa poate atinge si 15 metri inaltime. Foile sale sunt aromate, la inceput de culoare rosu-aramiu, devenind mai tarziu verzi, cu o dimensiune cuprinsa intre 10 si 18 cm. Florile sunt precum ciorchinii de strugure, de culoare alba sau verde si au un parfum senzational. Fructele sunt de o forma ciudata, un soi de oval, cu pulpa alba si untoasa.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef

Waffles

3 mar. 2017 11:32:58

Nu este nimic mai bun decat o waffle la micul dejun. Sunt atatea combinatii de topinguri pe care le putem pune peste incat probabil nu le putem incerca pe toate. Putem insa sa avem, de fiecare data, o noua experienta. Din pacate, pentru a putea savura la micul dejun waffles, ele trebuie pregatite in prealabil, deoarece necesita un timp de dospire care ne-ar aduce aproape de pranz.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Prajituri By HobbyChef

Friptura de rata cu sos de portocale, o specialitate frantuzeasca, este o alternativa deosebita la friptura traditionala de porc, din meniul mesei de Craciun sau Revelion. Carnea ei parfumata are avantajul de a se imbina perfect cu fructele si mirodeniile, aducand o nota festiva, dulce-sarata fripturii de sarbatoare.Din multitudinea de retete de friptura de rata cu portocale, va prezint varianta mea, care nu este complicata, dar care necesita un minim de ingrediente specifice, care ii confera gustul deosebit.Daca o veti incerca imi veti da dreaptate.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4